![Risotto piselli, merluzzo e menta Risotto piselli, merluzzo e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7da214e5-22e8-4501-b5d2-98e2ff436689/Derivates/b7948609-4041-46d9-9a96-0d6a7fa967b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di cipolla, a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di riso (tipo Carnaroli o Arborio)
- 60 g di vino bianco
- 750 g di acqua
- 150 g di piselli surgelati
- 250 g di filetti di merluzzo a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla crema di spinaci
40min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Risotto burrata e piselli
40min
Risotto zucchine e gamberi
1sa 15 dk
Risotto spinaci e gamberetti
30 dk
Risotto zucca, pancetta e piselli
50min
Risotto spinaci e piselli
35min
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30 dk
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Risotto agli asparagi
30 dk