Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patate piccanti
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- ¼ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 peperoncini secchi
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di patate, pelate e a spicchi
- 600 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi (3-4 cm)
- 10 g di olio extravergine di oliva
Polpette
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 50 g di latte
- 75 g di pangrattato
- 500 g di carne trita mista
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 2 cucchiaini di maggiorana secca
- 2 cucchiaini di senape
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2611.6 kJ / 624.2 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 1609.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuggets di pollo (senza glutine)
45min
Polpette alla mortadella
40min
Polpette alla calabrese
50 分钟
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Medaglioni alla pizzaiola
40min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 分钟
Pollo e insalata tiepida di patate
55min
Involtini di pollo con pesto di pomodori secchi
50 分钟
Burger di tacchino, melanzane e ricotta
20min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Spirali di frittata arlecchino
2小时 30 分钟