Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de lait
- 250 g de farine de blé
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 50 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- 1200 g de figues fraîches ou surgelées, coupées en deux
- 30 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 865.7 kJ / 205.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux clémentines
3h 15 min
Cake orange-pavot
1h 15 min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Amandine à la cerise
2h
Charlotte aux framboises et chèvre frais
12h
Petits clafoutis aux cerises
45min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min
Brioche au potiron
3 godz. 45 min
Cake à l'abricot
50min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min.
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1 godz. 5 min