Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ feuilles de gélatine alimentaire (7 g)
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 2 capsules de cardamome
- 1 étoile de badiane
- 1 bâton de cannelle
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Velouté de carotte, gingembre, œuf mollet et carottes crues à l'huile d'olive
35min
Crémeux citron et framboises
2h 30min
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40min
Beurre aux algues
2u. 20min
Yaourts et noix de pécan caramélisées
13u. 30min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20min
Pannacotta betterave-framboise
3h 20min
Mousses à la crème de marrons
20min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2 godz. 50 min
Banoffee pie
3 Std. 30 Min