Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ feuilles de gélatine alimentaire (7 g)
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 2 gousses de cardamome
- 1 bâton de cannelle
- 1 étoile de badiane
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Gelée au citron de Syracuse
3 Std. 25 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Sabayon anisé
15 Min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4h 15min
Mousse d'abricot aux amandes
Ninguna valoración
Perles du Japon au lait de coco et à la pistache
2 Std.
Entremets mangue-coco
2 godz. 25 min
Mousse de yaourt au citron
3 Std. 20 Min
Financier à la Passion
35min
Pannacotta noix de cajou, coulis de framboises
2h 30min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2h 45min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min