![Omelette prosciutto e funghi Omelette prosciutto e funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6cea43f5fc6711b89ce405026718d4d1/Derivates/4d9475843f020661c1adfde38b5ad81f7c94c9f6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Funghi insaporiti
- 30 g di acqua
- 300 g di funghi champignon freschi, interi o a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Omelette
- 8 uova
- 60 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 120 g di prosciutto cotto, tagliato sottile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1131 kJ / 270.3 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1026.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpette al sugo
50 Min
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 Std.
Omelette con contorno di spinaci e riso croccante
1 Std.
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3h 50min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Patate lesse
40 min
Uova strapazzate
20 Min
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15min
Fluffy omelette con spinaci e prosciutto
30 Min
Frittata di zucchine (TM6)
50 Min