Insalata di farro e pollo

4.7 317 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di mandorle pelate
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 1 ½ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato
  • 300 g di petto di pollo
  • 1000 g di acqua
  • 250 g di farro perlato (cottura 20-25 minuti), precedentemente sciacquato
  • 1 mazzetto di rucola lavata e asciugata
  • 20 g di pinoli
  • 200 g di pomodori ciliegino a dadini (0,5 cm)
    200 g di peperoni rossi, puliti e a dadini (0,5 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 458 kcal / 1915 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...