Insalata di farro e pollo

4.7 311 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di mandorle pelate
    40 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    20 g
  • di sale
    1 ½ di cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzico
  • di petto di pollo
    300 g
  • di acqua
    1000 g
  • di farro perlato (cottura 20-25 minuti), precedentemente sciacquato
    250 g
  • di rucola lavata e asciugata
    1 mazzetto
  • di pinoli
    20 g
  • di pomodori ciliegino a dadini (0,5 cm)
    200 g
    200 g di peperoni rossi, puliti e a dadini (0,5 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 458 kcal / 1915 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...