Zuppa di fagioli

Zuppa di fagioli

3.9 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla
    80 g
  • scalogno a metà
    1
    1 spicchio di aglio
  • di pancetta di maiale a cubetti
    30 g
    30 g di cubetti di lardo
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    50 g
  • di carota pelata e a pezzi
    30 g
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
    450 g
  • di passata di pomodoro
    50 g
  • di acqua
    800 g
  • di sale
    1 cucchiaio raso
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
    4 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 289 kcal / 1209 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 1543.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...