Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 spicchi di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (o 2 piccoli)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di acqua
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 350 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta tonno e olive
35min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti al pomodoro
30min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40min
Spaghetti alla carbonara
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Pasta al pesto di prezzemolo
20 min
Spaghetti al tonno
40min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (Bimby Friend)
25min