Tarta macaron

Tarta macaron

3.6 10 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
10 raciones

Składniki

Almendra y azúcar glas
  • 150 g de almendra molida (no casera)
  • 150 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
  • 300 g de agua
  • 50 g de vinagre
Merengue italiano
  • 120 g de azúcar
  • 35 g de agua
  • 105 g de clara de huevo a temperatura ambiente
  • 1 punta de cuchillo de colorante rojo (en pasta o gel u otro color a su elección)
Relleno y decoración
  • 40 g de chocolate blanco para postres en trozos
  • 35 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 200 g de queso cremoso
  • 15 g de zumo de naranja
  • 25 g de azúcar glas
  • flores comestibles
  • frutos rojos frescos variados
  • pistacho sin piel y sin sal picados
  • frambuesa liofilizada troceada

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 42 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1399 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 19.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 34.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...