Wersje kompatybilne
Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 60 g de leche
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 200 g de mermelada de fresa
- 250 - 300 g de nata montada
Cobertura de chocolate
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de agua
- 100 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 14484 kJ / 3465 kcal
- Białko
- 53.53 g
- Węglowodany
- 409.17 g
- Tłuszcz
- 179.37 g
- Błonnik
- 30.17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4h
Cremona de hojaldre rellena de setas, pollo y queso de cabra
45 min
Bombones de naranja
1h
Gominolas gusano
12j
Piruleta dalgona
1h 30min
Tronquitos de turrón
1h 40min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1h 30min
Tarta de naranja confitada
2h 30min
Bizcocho veteado con glaseado espejo de chocolate
1h 30min
Pan camembert
2h 30min
Bizcocho de avellanas y chocolate con leche
1h 5min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 min