Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche condensada
- 1 lata de leche condensada (de 370-400 g)
- 2700 g de agua
Praliné de piñones
- 70 g de azúcar
- 20 g de agua
- 50 g de piñones
Almíbar con aroma de ron
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 50 g de ron dorado
Bizcocho plancha
- 3 huevos (180-200 g)
- 1 pellizco de sal
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
Nata montada
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
Montaje de la tarta
- 1 trozo de mantequilla para engrasar el molde
- 1 cucharada de azúcar para espolvorear
Pétalos cristalizados
- 1 cucharada de azúcar para espolvorear
- 8 - 10 pétalos de rosa (no tratados)
- 1 clara de huevo
- 2 ramilletes de grosellas rojas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20min
Relleno de mermelada
1 godz. 5 min
Tarta helada de frutas de Aragón
12j 30 menit
Tarta de fresas y nata
1小时 15 分钟
Chocolate vienés
20 Min
Fraisier
6h 20 min
Merengue italiano
20 Min
Postre de queso fresco y cerezas
1 Std. 45 Min
Tarta de requesón y fresas
6h 20 min
Islas flotantes
1 Std. 45 Min
Mousse de frutos rojos
5h
Profiteroles
2 Std.