Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de tiramisú
- 80 g de azúcar
- 2 cucharadas rasas de café soluble
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 400 g de queso mascarpone
- 30 g de licor de almendra
Profiteroles
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 10 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 4 huevos
- 1 cucharadita de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 722 kJ / 172 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 55.3 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Tarta San Marcos
4 Std.
Crema pastelera
10min
Masa choux
2h
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5óra 15p
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Brazo de gitano con frambuesas
1 Std. 20 Min
Tarta adikosh
2h
Brazo gitano de café
1h 30min
Profiteroles
2h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min
Brazo de gitano
3h