Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate
- 110 g de nata (35% de grasa)
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla
Mazapán
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de almendra molida
- 50 g de clara de huevo pasteurizada
Relleno
- 100 g de azúcar glas
- 200 g de nueces en mitades
- 20 g de brandy
Montaje y decoración
- 6 - 8 nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1995 kJ / 477 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 14.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tronco de Navidad con praliné
2 Std. 20 Min
Tronco de Navidad con frutas frescas
5 Std. 30 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5 Std.
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4 Std. 45 Min
Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas
14 godz.
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta de crema catalana a la naranja
7h 30min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 Std. 10 Min
Brazo de gitano con frambuesas
1 Std. 20 Min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min