Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de manzana y trigo
- 150 g de agua
- 15 g de pie de masa de manzana y trigo
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 175 g de agua fría
- 300 g de sémola de trigo duro fina
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8375 kJ / 2001 kcal
- Białko
- 62.1 g
- Węglowodany
- 330.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 45.1 g
- Sód
- 4755.8 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 godz.
Chapata con masa madre
17óra
Pan retorcido con masa madre
16hod.
Baguettes parisiennes
15h 30min
Masa madre en polvo
24h 10 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15u. 20min
Pan de molde con masa madre
16u. 45min
Mini baguettes rústicas
16 Std. 30 Min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Pan payés con masa madre
16hod.