Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 150 g de azúcar
- 8 g de miel
- 25 g de mantequilla
- 140 g de nata (35% de grasa)
- 1030 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharada de vinagre
Rosquillas
- 10 g de levadura de panadería deshidratada
- 280 g de harina de fuerza
- 130 g de leche
- 1 huevo
- 25 g de azúcar
- 25 g de mantequilla
- 5 g de sal
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Glaseado
- 30 g de avellanas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 142 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos suizos de calabaza y canela
2u.
Bambas de nata
1h 50min
Triángulos de chocolate
4h 30min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Rollo de chocolate
3h 15min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3 Std. 35 Min
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Rosquillas glaseadas
1u.
Milhojas con crema pastelera y nata
1u.
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1u.
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min