Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 200 g Wasser
- 2 - 3 Prisen Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 90 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- ½ Bund gemischte Kräuter, frisch (z. B. Petersilie, Basilikum, Thymian, Oregano), abgezupft
- 200 g Feta, in kleinen Würfeln (5 mm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 10 g Crema di Balsamico
- ½ TL Chiliflocken
- ½ TL Pfeffer
- 120 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 120 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 20 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3201 kJ / 765 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2 Std.
Gemüse-Döner
40 Min
Pide mit Gemüsefüllung und Dip
1 godz. 20 min
Schnelle Zwiebelfladen
1 godz. 20 min
Basilikum-Knödel mit Ratatouille
40 Min
Couscous-Möhren-Patties
45min
Überbackene vegetarische Enchiladas
50min
Monkey-Bread-Auflauf für zwei
1h 45min
Gefüllte Paprika mit Grünkernchili
1 Std.
Grünkern-Chili-Cheese-Kartoffeln
45min
Veggie Rigatoni al forno
45min
Bubble-up-Pizza
1 Std. 40 Min