Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 250 g Möhren, in Stücken
- 150 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 ¾ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 200 g Risoni-Nudeln
- 350 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 4 Zweige Thymian
- 20 g Öl
- 1 Zwiebel, in Ringen
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 1 Aubergine (250-300 g), in kleinen Würfeln (5 mm)
- 10 g Zucker
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 10 - 20 g Crema di Balsamico
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1509 kJ / 361 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2 godz.
Chili-Bohnen-Reis
35 min
Fenchel-Tomaten-Pasta
45 min
Veggie-bubble-up-Pizza
2 godz.
Vegetarische Linsen-Lasagne
1h 30min
Lauwarme Pasta mit Erbsen in Joghurt-Feta-Sauce
30 min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1h
Basilikum-Knödel mit Ratatouille
40min
Family-Topf
35 min
Gefüllte Paprika mit Grünkernchili
1h
Grünkern-Chili-Cheese-Kartoffeln
45 min
Veggie Rigatoni al forno
45 min