Tomaten-Ricotta-Quiche mit Spinat

Tomaten-Ricotta-Quiche mit Spinat

3.4 11 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

  • Cheddar in Stücken
    80 g
Mürbeteig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    270 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Basilikum abgezupft
    10 g
  • Butter kalt, in Stücken
    135 g
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    70 g
Belag und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Eiertomaten (ca. 3-4 Tomaten), Ø 5 cm
    240 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • brauner Zucker
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Babyspinat, frisch
    300 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Muskat, gerieben
    ¾ TL
  • Ricotta
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • Eier
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 693 mg
Białko 13 g
Kalorie 2170 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...