Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 láminas de masa filo
- 60 g de mantequilla
- 50 g de aceite de girasol
- 200 g de almendras laminadas (y alguna más para decorar)
- 125 g de almendra molida
- 100 g de azúcar glas
- 45 g de agua de azahar
- 340 g de miel
- 2 cucharadas de canela molida
- 20 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bougatsa griega con miel y pistachos
4h 45min
Cortadillos de cidra
1h
Cinco especias chinas
10min
Pastelitos de miel marroquíes
1h
Arroz kashmiri - India
30 min
Piononos (Andalucía)
13h 20min
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1 godz. 30 min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1h 5min
Samosas vegetarianas
1 godz. 45 min
Roscos chiclaneros
1h
Pastela moruna
5h 30min
Pestiños andaluces
1h