Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 30 g de nubes
- 20 g de azúcar
- 20 g de agua
- 50 g de azúcar glas
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
Bizcocho
- 150 g de azúcar
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 4 huevos
- 2 cucharadas de vainilla líquida
- 2 cucharadas de ron dorado
- 150 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 60 g de mermelada de fresa
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- 1 - 2 cucharadas de fideos de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 227.3 mg
Alternatywne przepisy
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1 Std. 30 Min
Bombón de vainilla y caramelo
3h 30min
Roscón bombón
4h
Bizcochitos puntos de chocolate
1h 40min
Tronco de Navidad
8h 30min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Rosquillas glaseadas
1h
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Frosting de chocolate y queso cremoso
10min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Nata de trufa
8h 15min