Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de almendras crudas sin piel
- 40 g de avellanas tostadas
- 80 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
- 80 g de azúcar glas
- 6 bizcochos de soletilla
- 100 g de café solo frío
- 100 - 150 g de nata montada
- 20 g de granillo de almendra tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 2723 kJ / 651 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Tortillas canarias de carnaval
45 dk
Mousse de chocolate y caramelo salado
1 godz. 45 min
Tiramisú de caramelo
3h 30min
Licor de caramelo
72hod.
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3h
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Profiteroles de tiramisú
4sa
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5sa
Postre de queso con coulis de arándanos
1 godz. 30 min
Postre exprés con frutas naturales
15 Min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Tarta a las tres leches
12hod. 45min