Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de harina de repostería
- 30 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de levadura química en polvo
- 120 g de leche
- 130 g de agua
- 100 g de aceite
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 4 huevos (60-65 g c/u)
- 500 g de nata montada
- 1 cucharadita de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1028.4 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Roscón bombón
4h
Fondant (pasta de azúcar)
5min
Caracolas de manzana
2u. 20min
Tarta fondant
5h 30min
Rosquillas glaseadas con caramelo
5h
Charlota de albaricoques con crema de limón
13 Std.
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15 min
Bizcocho esponjoso con cobertura de queso
3u. 15min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3h 20min
Bizcocho básico
40min
Boston cream pie
3 Std.
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min