Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tomates (200 g unid. aprox.)
- 1 dente de alho
- 3 pés de hortelã fresca, só as folhas
- 40 g azeite
- 300 g curgete cortada em cubos (1-2 cm)
- 1 - 2 pitadas de sal
- 100 g atum em lata, em óleo, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cebola recheada com abóbora e alecrim
1 Std. 30 Min
Empadão de legumes
1 godz.
Miminhos de limão em cama de aveia integral
40 min
Salada morna de couve-roxa
35 min
Salada de pera e bacon com molho de mostarda
20 min
Rolos de beringela com presunto
50 min
Fritata de legumes
45 min
Pudim de feijão com creme de abacate
1 godz.
Tortilha de legumes no forno
20 min
Deviled eggs
30 min
Legumes no forno com molho de iogurte e azeite aromatizado
1 godz.
Chips de legumes no forno - TM6
1 godz. 45 min