Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g gengibre
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 1 ½ c. chá de curcuma
- 100 g azeite
- 20 g coentros, mais q.b. p/ polvilhar
- 800 g água
- 3 cavalas s/ cabeça e s/ rabo (700 g aprox.)
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 800 g grão-de-bico cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3092 kJ / 740 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de peixe com legumes em papelote
1h 10min
Solha com maçã e pimenta rosa
30min
Douradas ao vapor
40min
Dourada com manjericão
40min
Escabeche de peixe-espada com batatinha nova e molho de mostarda
50min
Espetadas de tamboril com feijão-branco e pesto de espinafres
40min
Robalos com feijão-verde
30min
Robalo a vapor com molho de lima
35min
Cavala à tanoeiro - TM31
50min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Carapaus alimados
24h
Cavala à tanoeiro - TM5
55min