Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g carapau pequeno, amanhado e s/ cabeça
- 80 g sal
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 20 g salsa
- 100 g azeite
- 50 g vinagre
- 800 g água, mais q.b. fria p/ arrefecer
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1620 kJ / 388 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
40min
Peru com bacon e batatas
1h 45min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40min
Raia alhada
40min
Garoupa com sabor mediterrânico
1h
Cavala à tanoeiro - TM31
50min
Coelho à diplomata
50min
Caldeirada à algarvia
3h
Coelho à caramela
13h
Guisado de peixe e marisco
55min
Sopa de peixe alentejana
40min
Cavala à tanoeiro - TM5
55min