Omelette thaïe farcie au poulet

Omelette thaïe farcie au poulet

4.8 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • 20 g d'huile végétale et 3 c. à soupe
  • 1 gousse d'ail
  • 250 g de filet de poulet, sans peau coupé en lanières
  • 1 ciboule émincée
  • 10 g de sucre roux (opcjonalnie)
  • 100 g de tomates cerise coupées en deux
  • 50 g de germes de soja frais
  • ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté et haché, et quelques feuilles hachées pour la finition
  • 20 g de sauce chili sucrée
  • 5 g de jus de citron vert
  • 4 œufs
  • 10 g d'huile de sésame
  • 10 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 10 g de sauce de soja
  • 1 piment rouge haché

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1024.5 mg
Białko 45.5 g
Kalorie 2614.5 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...