
Wersje kompatybilne
Steaks marinés au café, salade de crudités et vinaigrette aux fruits rouges
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g de café en grains
lub 10 g de café moulu -
5
c. à café de sucre roux
lub 5 c. à café de sucre en poudre - 1 c. à café de poivre noir en grains
- 2 ½ c. à café de sel
- 2 c. à café de paprika
- 2 c. à café d'ail en poudre
- 60 g d'huile d'olive et un peu pour la cuisson des steaks
- 60 g de vinaigre balsamique
-
500
g de steaks de bœuf, dans le filet en 2 morceaux de 3 cm d'épaisseur
lub 500 g de bavette de bœuf (2 bavettes) de 3 cm d'épaisseur - 100 g de mélange de fruits rouges surgelés
- 1 c. à café de moutarde
- 200 g de laitue
- 200 g de tomates cerise coupées en deux
- ½ c. à café de fleur de sel
- ½ c. à café de poivre noir fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 527.7 kcal / 2208 kJ
- Białko
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1788.8 mg