Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinaci
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di spinaci baby freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Purea di fagioli
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di fagioli bianchi di Spagna in scatola, scolati e sciacquati
- 160 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 840.5 kJ / 200.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 235.8 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di lenticchie
1 Std. 30 Min
Vellutata di ceci
1h 10min
Purea di ceci con spinacini piccanti
40 Min
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45 Min
Crema di fagioli borlotti
35 Min
Passato di lenticchie rosse e tonno
40 Min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30 Min
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 Min
Crema di spinaci e Asiago
45 Min
Lumachine piccanti su crema di fagioli cannellini
1 Std. 30 Min
Purea di fagioli e spinaci
35 Min
Sugo di spinaci veloce
30 Min