![Purea di fagioli con spinaci Purea di fagioli con spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43DD5D62-C7D5-4B56-A721-E5D221B8AAD5/Derivates/70bfd3f3-1332-4446-b6dc-6ca9668fc341.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinaci
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di spinaci baby freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Purea di fagioli
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di fagioli bianchi di Spagna in scatola, scolati e sciacquati
- 160 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 840.5 kJ / 200.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 235.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli borlotti
35 Min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35 Min
Vellutata di piselli
20 Min
Purè di ceci al curry (vegan)
35 Min
Purea di fagioli e spinaci
35 Min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30 Min
Zuppa di zucca con ceci croccanti
1 godz. 35 min
Purea di ceci con spinacini piccanti
40 Min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Crema di fagioli cannellini al profumo di mare (vegan)
15 Min
Vellutata di lenticchie
1 Std. 30 Min
Vellutata di ceci
1 Std. 10 Min