Urządzenia i Akcesoria
Cytrusowy koktajl z whisky
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
150 - 200 g miodu płynnego (patrz wskazówka)
-
25 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
4 - 5 goździków
-
250 g whisky
-
130 - 150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.3 g
Kalorie
1306.3 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE NAPOJE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sangria Tequila
3 godz. 15 min
Drink Ginger Sparkler
40 min
Biała sangria z cytrusami
2 godz. 15 min
Drink malinowy na bazie piwa
10 min
Koktajl z ginem, ogórkiem i miętą
10 min
Drink Agua de Sevilla
5 min
Drink Coronel
5 min
Daiquiri cytrynowe
5 min
Gin Fizz
20 min
Daiquiri mandarynkowe z miętą
10 min
Irish coffee
20 min
Gorący napój z whisky (Hot Toddy)
10 min