![Crema di asparagi verdi Crema di asparagi verdi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3ff8306-1f73-438a-b574-7852daa0a93e/Derivates/92f1a03d-12c9-4a1d-82f3-e4ecf2b3920b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di asparagi verdi, puliti
- 60 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di burro, a pezzi
- 150 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 100 g di spinaci baby freschi
- 425 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 10 g di succo di limone
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di panna fresca liquida
- 10 foglie di prezzemolo fresche, tritate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 767 kJ / 183 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 705 mg
Alternatywne przepisy
Crema di asparagi verdi e pinoli piccanti
1h 10min
Crema di asparagi
50 min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 min
Zuppa di cipolle
1h
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 min
Crema di asparagi e curcuma
35 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min
Vellutata di zucchine con feta
50 min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 min
Crema di piselli
45min
Vellutata di asparagi
45min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min