Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola

Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola

4.4 109 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
    40 g
  • di polpa di zucca cotta a pezzi (vedere consigli)
    150 g
  • di latte intero
    400 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di burro + q.b.
    10 g
  • di semolino di grano
    160 g
  • tuorlo
    1
Salsa al Gorgonzola
  • di latte intero
    70 g
    70 g di panna (min. 30% di grassi)
  • di Gorgonzola a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 403 kcal / 1686 kJ
Białko 16.9 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 37.9 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...