![Sformatini ai porri Sformatini ai porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08a8d984-742b-40ea-a74d-f56ecbc6511a/Derivates/40e4cf18-5363-4b40-ada6-1de13063ac11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- pangrattato q.b.
- burro q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di porri a listarelle (1 cm)
- 50 g di Gruviera a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1 godz.
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 min
Sformato di cardi
1 godz.
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min.
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1 godz.
Flan di carote
50 min
Flan di cavolfiore
45 min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 min
Bagna cauda
35min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15 min.
Salsa verde "Bagnet"
15 Min