Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g agrião
- 30 g manteiga
- 250 g alho-francês cortado em pedaços pequenos
- 100 g batata cortada em pedaços
- 500 g água
- 150 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 130 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas e agrião
45 min
Creme de cogumelos
20 min
Vichyssoise
40 min
Creme de agrião e curgete
35 min
Creme de couve-flor
45 min
Creme de abóbora e tomate
35 min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Crème au Moulin Vert
40 min
Creme de couve-flor com pinhões
40 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min
Creme de batata-doce e leite de coco
45 min