Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 4 beringelas (1000 g aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 limão, só o sumo
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1000 g tomate maduro cortado em quartos
- 2 c. chá de açúcar
- 1 c. sopa de orégãos
- 50 g vinho branco
- 450 g requeijão
- 10 g folhas de manjericão
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1473 kJ / 352.1 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 14.4 g
- Sód
- 1456.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min
Lasanha vegetariana
1h 15min
Caril de legumes
55min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1 Std. 25 Min
Strogonoff de legumes
30min
Legumes no forno com molho de queijo e ervas
1h
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1 Std. 10 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Hambúrgueres de curgete
45min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50min