Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chantilly de coco
- 400 g leite de coco
- 10 g xarope de agave
Bolo
-
Manteiga q.b. p/ untar
lub margarina vegetal q.b. p/ untar - 70 g trigo sarraceno
- 150 g amêndoa s/ pele
- 1200 g água
- 500 g batata-doce cortada em pedaços
- 300 g tâmaras s/ caroço
- 130 g chocolate preto (50% cacau) partido em pedaços
- 30 g óleo de coco
- 60 g bebida de arroz
- 2 c. sopa de cacau em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1284 kJ / 306.9 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 69.3 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20 min
Bomba de amendoim
45min
Panquecas de abóbora
40min
Quiche de trigo sarraceno e cogumelos
6h
Brownies sem açúcar
2h
Pizas de batata-doce e legumes assados
Brak ocen
Crepes de trigo-sarraceno
15min
Pasta de avelã e sementes de girassol
8 Std. 10 Min
Aveia overnight com bebida de cânhamo
24h
Cheesecake no bake
45min
Bolo de curgete e cacau
24h
Panquecas de aveia com bebida de amendoim
8h 55min