Wersje kompatybilne
Creme de brócolos e espinafres com ovo escalfado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 400 g leite de coco
- 800 g água
- 50 g pasta de caril verde (opcjonalnie)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 400 g brócolos cortados em pedaços
- 300 g espinafres descongelados bem espremidos
- 20 g coentros, só as folhas
Ovos escalfados
- 1500 g água
- 50 g vinagre
- Azeite q.b. p/ pincelar e untar
- 6 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1027.7 kJ / 245.6 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 542.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor
45min
Creme de brócolos e amêndoa
35min
Creme de curgete
40min
Sopa verde
45min
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de espinafres
40min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Creme de curgete e brócolos
35min
Creme de abóbora e hortelã
40min