Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola roxa cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 100 g rúcula
- 900 g água
- 600 g ervilhas descongeladas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 384.9 kJ / 92 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 12.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de agrião e curgete
35 Min
Creme de couve-flor
45min
Creme de brócolos e amêndoa
35 Min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 Min
Creme de brócolos e queijo camembert
45min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35 Min
Sopa de alface
35 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de ervilhas
40min