Arroz de açafrão e alcachofras

Arroz de açafrão e alcachofras

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 doses

Składniki

  • salsa
    10 g
  • cebola roxa
    250 g
  • alho
    1 dente de
  • azeite
    30 g
  • ervilhas congeladas
    150 g
  • água
    1000 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • açafrão-da-índia
    1 c. sopa de
  • paprika
    1 c. sopa de
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • arroz agulha
    300 g
  • alcachofra em conserva
    240 g
  • tomate-cereja
    200 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 297.1 kcal / 1243 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 78.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...