Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g meloa cortada em pedaços
- 250 g iogurte natural
- 100 g vinho do Porto branco
- 2 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 6 grissinos (opcjonalnie)
- 6 - 10 fatias de presunto
- Folhas de hortelã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 115 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
20 min
Gaspacho de tomate e melancia
5min
Sopa de tomate
30 min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 min
Rolo de borrego recheado e ervilhas
1 godz. 45 min
Sopa fria de melão com presunto
10min
Sopa fria de pêssego e cenoura
1 godz. 45 min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35 min
Soufflé de queijo
50 min
Sopa de tomate com manjericão
35 min
Sopa alentejana
30 min
Gaspacho
10min