Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- 1 - 2 łyżeczki curry, mielonego
- 2 łyżeczki musztardy
- ½ łyżeczki soli
- 5 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 4 jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół
- 6 kromek białego chleba tostowego
- szczypiorek, świeży, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 717 kJ / 171 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Ryżanka z kurczakiem
25min
Mrożona kawa z malinami
10min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10min
Pasta jajeczna z awokado
35min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min