Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g mięsa wołowego, mielonego
-
300 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 ząbki czosnku przekrojone na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
50 g czerwonego wina
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
5 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
699 mg
Białko
36 g
Kalorie
2120 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz
45 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min