Focaccia des Pouilles

Focaccia des Pouilles

4.7 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 parts

Składniki

  • 150 g de pommes de terre coupées en morceaux (2-3 cm env.)
  • 250 g d'eau
  • 25 g de levure boulangère fraîche
    2 ½ c. à café de levure boulangère sèche
  • 1 c. à café de sucre en poudre
    1 c. à café de poudre de malt
  • 35 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
  • 350 g de farine à pain type Manitoba
  • 150 g de farine de blé dur
  • 1 c. à café de sel
  • 2 gousses d'ail (opcjonalnie)
  • 20 tomates cerise coupées en deux
  • 1 pincée d'origan déshydraté
  • 1 c. à café de gros sel

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 579 kcal / 2422 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 104 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...