Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pommes de terre, coupées en morceaux (2-3 cm env.)
- 250 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt - 35 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 350 g de farine à pain, type Manitoba
- 150 g de farine de blé dur
- 1 c. à café de sel
- 2 gousses d'ail
- 20 tomates cerise, coupées en deux
- 1 pincée d'origan déshydraté
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Focaccia à la pomme de terre
2 godz. 50 min
Focaccia aux oignons
2h 15min
Focaccia au romarin
2h 20min
Focaccia aux olives
3 Std.
Focaccia croustillante
1sa 55 dk
Mini focaccias à l'origan
3h 40min
Focaccia aux olives
2 godz.
Focaccia apulienne
2 godz. 40 min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 godz.
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 godz. 50 min