Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de ciboule, coupée en trois
- 200 g de filet de poulet, coupé en morceaux
- 250 g de crevettes crues, décortiquées
- 2 c. à soupe de sauce de soja
- du poivre moulu
- 16 feuilles de pâte à wonton
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 268 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gyozas japonais grillés au porc et gingembre
50 min
Ravioli vapeur au porc et au chou
1h 40min
Raviolis de crevettes
50 min
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1h 15min
Poulet teriyaki 🌶️
2u. 5min
Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle
1h
Bouchées au porc
1h 5min
Ravioli vapeur à la crevette
45 min
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1h
Raviolis pékinois au porc, champignons noirs et poireaux
45 min
Raviolis pékinois
1h
Dim sum "Shao mai"
1 godz. 45 min