Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pain
- 140 g d'eau tiède
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 15 g d'huile d'olive
La garniture
- 500 g d'oignons, coupés en lamelles
- 20 g d'huile d'olive
- thym frais, effeuillé
- 20 olives noires, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1672 kJ / 397 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pissaladière
3h
Canistrelli
1h
Fiadone au citron
50min
Pissaladière classique
2h
Tarte aux oignons
2h
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Pissaladière
2j 10 menit
Panisses marseillaises
3h
Oreillettes
3h 40 min
Pissaladière aux oignons rouges
50min
Pâte brisée XL
10 min
La daube niçoise cuisson lente
13 Std. 20 Min