Urządzenia i Akcesoria
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 g wody
-
150 g filetów z morszczuka (ok. 2 szt.), bez ości, pokrojonych na kawałki
-
300 g różyczek brokułu podzielonych na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka mąki ryżowej, prażonej
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.2 g
Kalorie
566.3 kJ /
135.3 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Mąka ryżowa prażona
50min