
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de ciboule coupée en morceaux (3 cm)
- 1 cm de gingembre frais
- 40 g de miel
- 30 g de sauce de soja
- 40 g d'huile de sésame
- 30 g de vinaigre de riz
- 1 - 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1200 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 200 g de riz basmati (blanc ou brun)
-
100
g de fèves de soja vertes (édamames) les fèves seulement (voir "Conseil(s)")
lub 100 g de fèves fraîches les fèves seulement (voir "Conseil(s)") - 200 g de saumon frais coupé en cubes (2-3 cm)
- 200 g de thon frais coupé en cubes (2-3 cm)
- 1 mangue mûre coupée en cubes (2-3 cm)
- 50 g d'algues wakamé séchées réhydratées
- 20 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 645 kcal / 2700 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 66 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 852 mg