![Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1AE9F48E-BC53-4F22-A3D5-B04FC98594ED/Derivates/84418e32-b31b-4cf2-b244-fa0d47e147a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz couscous
- 16 oz water, or per couscous package instructions
- 1 oz red onion, in pieces
- ½ oz ginger, in pieces
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 4 oz carrots, in pieces
- ½ oz raisins
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed and drained
- 1 tbsp curry powder
- 1 tsp salt, to taste
- ½ oz cashews, chopped
- 1 lemon, juice only
- 1 - 2 tbsp fresh cilantro leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 576 mg
Alternatywne przepisy
Greek Rice
1 Std. 20 Min
Vegan Green Pea Fritters
20p
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Southwest Quinoa
40p
Vegetarian Chili
50 Min
Curried Lentils
5h 15min
Risotto with Spinach and Peas
30min