![Beet Hummus Beet Hummus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2b6db82-ad93-4718-b6cb-7d2ced60ffa9/Derivates/86b7bd3c-b0be-4234-a9b3-171a3d3f542a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz walnut halves or pieces
- ½ oz sesame seeds
- 10 ½ oz cooked beets, peeled, cut into pieces (approx. 1¼ in.)
- 3 oz cream cheese
- 1 garlic clove
- 1 oz stale bread, roughly torn (approx. 1 slice)
- ⅛ tsp ground cumin
- ½ oz lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 tbsp olive oil, to drizzle
- Wartości odżywcze
- na 3 oz
- Kalorie
- 666.4 kJ / 159.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 252.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Beet Salad
15min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40min
Cabbage Salad with Almond-Orange Vinaigrette
15min
Lentil Loaf
1 godz. 10 min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15min
Vegan Pistachio and Cardamom Ice Cream
12 Std. 20 Min
Eggplant and Almond Dip
20min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min