![Cheesecake alle barbabietole con salmone affumicato Cheesecake alle barbabietole con salmone affumicato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b7e27c51-e1eb-4b44-b753-a572a9dfc5d4/Derivates/4ad1a2e1-812a-454d-844a-4aba14c71564.jpg)
Wersje kompatybilne
Cheesecake alle barbabietole con salmone affumicato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cialde di Parmigiano reggiano
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di farina
- 100 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
Mousse di barbabietola
- 400 g di barbabietola rossa, pelata, a pezzi
- 50 g di acqua
- 18 g di fogli di gelatina, precedentemente ammollati in acqua
- 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
- 2 pizzichi di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di salmone affumicato, a fette (1-2 mm)
- aneto fresco q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 10055 kJ / 2402 kcal
- Białko
- 99 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 174 g
- Tłuszcz nasycony
- 99 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 5963 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini savarin con crema di rucola e pomodorini confit
2h
Trittico d'autore
2h
Frittatine alle cime di rapa
1 godz.
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2h
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1 godz.
Quiche sedano rapa e salmone
1 godz. 25 min
Salmone con crema di barbabietola e cumino
30 min
Cestini di patate con panna acida e salmone affumicato
2h 40 min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 min
Pollo marinato servito con guacamole al lime
2h 20min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 Std.
Salsa guacamole
10 min