Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di basilico fresche
-
200
g di formaggio fresco spalmabile
lub 200 g di formaggio primo sale sbriciolato - 1 cucchiaio di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di peperoncino piccante fresco
- 500 g di tacchino a fette sottili
- 1200 g di acqua
- 270 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2350.3 kJ / 547 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 428.5 mg
Alternatywne przepisy
Frittata zucchine, carote e cicoria
50min
Straccetti di pollo alla curcuma
35min
Uova in cocotte con spinaci e bacon
30min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40min
Bocconcini di maiale con pesto di broccoli e piadina
40min
Insalata di tacchino e fagiolini
45min
Involtini di pollo in salsa di birra
45min
Pollo al Varoma con verdure e salsa ai peperoni
1h
Involtini tricolore al cartoccio
45min
Pollo alla birra con verdure
1h
Frittata primavera al vapore
50min